OCULUS INN

Waarom een ontmoetingsruimte?

  • We willen een ruimte creëren voor een inclusieve samenleving.
  • Met de Oculus INN kunnen we bijdragen aan een circulaire economie, een sociale creatieve en groene samenleving waarbij iedereen welkom is.
  • Het is van groot belang dat er een ontmoetingsruimte op deze locatie komt. De bezoekers van de Hortus Oculus zijn vaak van ver gekomen. Wanneer zij arriveren willen zij graag aandacht, iets drinken, van de sanitaire voorzieningen gebruik maken, uitleg en een route voor de Hortus Oculus overhandigd krijgen. In de ruimte van Art Centre Delft is het niet praktisch de bezoeker met een visuele beperking tegelijkertijd met de vergader- en congresgasten te ontvangen en te verzorgen. Er is meer aandacht nodig voor hen.
  • Het Herman Broerencollege in Delft en Team Werk hebben aangegeven dat zij graag meer werkzaamheden voor de jongeren willen. Voilà,.. de Oculus Inn zou dus perfect passen bij deze jongeren. Vanwege hun beperking vallen zij vaak tussen wal en schip of kunnen zij niet volledig participeren binnen de maatschappij. Binnen de vertrouwde “eigen” omgeving (de ontmoetingsruimte), waar de jongeren verantwoordelijk zijn voor het alledaagse proces “voor en achter de schermen”, wordt het participeren op een veilige en plezierige wijze mogelijk gemaakt. Voor de schermen kunnen zij de gasten verwelkomen, ze kunnen informatie aanbieden en de bezoekers voorzien van koffie/thee, etc. Het biedt hen de kans hun vaardigheden te laten zien en daardoor hun eigenwaarde te vergroten. Vanuit deze basis wordt het maximale uit hun competenties gehaald.
  • In de Oculus Inn is een ontmoetingscentrum voor iedereen. Behalve visueel beperkte bezoekers zijn natuurlijk ook andere geïnteresseerden, wandelaars en mensen uit de regio van harte welkom voor een hapje en een drankje. Het centrum zal een grote aantrekkingskracht hebben op de regio en we verwachten dat het veel mensen zal aantrekken. 

Door het neerzetten van een bezoekerscentrum op deze sfeervolle locatie vindt er hiermee een natuurlijke balans plaats binnen het participatie vraagstuk vanuit de overheid. Een project dat breed maatschappelijk geworteld is.

 

Back To Top