skip to Main Content

Ontmoetingsruimte OCULUS INN

Ontmoetingsruimte OCULUS INN

Waarom een ontmoetingsruimte?
Ruimte creëren voor een inclusieve samenleving

Wij willen met de Oculus Inn bijdragen aan een circulaire economie, een sociale creatieve en groene samenleving waarbij iedereen welkom is.

Het is van groot belang dat er een ontmoetingsruimte op deze locatie komt.

De bezoekers van de Hortus Oculus zijn vaak van ver gekomen. Wanneer zij arriveren willen zij graag aandacht, iets drinken, van de sanitaire voorzieningen gebruik maken en een route voor de Hortus Oculus overhandigd krijgen. Nu kan men wel van de locatie van Art Centre Delft gebruik maken, maar dit is niet praktisch. Daar is het personeel van deze organisatie druk bezig met het verzorgen van de vergader/congres/ gasten. Voor de niet beperkte gast is dat geen probleem. Die weet haar/zijn weg wel te vinden, maar voor de bezoeker met een visuele beperking is meer aandacht nodig.

Het Herman Broeren College en Team Werk hebben aangegeven dat zij graag meer werkzaamheden voor de jongeren willen. Voilà,.. dit zou dus perfect passen bij deze jongeren.

Binnen de ontmoetingsruimte kunnen de jongeren zowel voor als achter de schermen werken en kunnen zij op leuke en leerzame wijze werken binnen de dienstverlening. Voor de schermen kunnen zij de gasten verwelkomen, aanbieden van informatie, voorzien van koffie/thee, etc.

Niet alleen zal dit een grote aantrekkingskracht hebben voor de regio en zal het veel mensen aantrekken, maar zal dit ook de eigenwaarde van deze doelgroep optimaal vergroten.

Vanwege hun beperking vallen deze jongeren vaak tussen wal en schip of kunnen zij niet volledig participeren binnen de maatschappij.

Door het creëren van een vertrouwde “eigen” omgeving (ontmoetingsruimte), waar deze jongeren verantwoordelijk zijn voor het alledaagse proces, wordt het participeren op een veilige en plezierige wijze mogelijk gemaakt. Behalve visueel beperkte bezoekers zijn natuurlijk ook andere geïnteresseerden, wandelaars en mensen uit de regio van harte welkom. De jongeren zullen zich op positieve wijze ontwikkelen en hun zelfvertrouwen zal groeien door hen te ontvangen in een eigen vertrouwde omgeving. Vanuit deze basis wordt het maximale uit hun competenties gehaald.

Door het neerzetten van een bezoekerscentrum op deze sfeervolle locatie vindt er hiermee een natuurlijke balans plaats binnen het participatie vraagstuk vanuit de overheid. Een project dat breed maatschappelijk geworteld is.

Lees hier meer over het OCULUS INN project!

Back To Top