Hortus Oculus is een initiatief van Stichting Land Art Delft en ontwikkeld door Paula Kouwenhoven (directeur Land Art Delft en kunstenaar) en Birgit de Bruin (gastconservator, ingenieur en gastdocent TU Delft). Beiden zijn geïnspireerd en gefascineerd door de snel veranderende internationale wereld van kunst en technologie, met een gezamenlijke ambitie om bij te dragen aan een inclusieve samenleving.

Hortus Oculus een beeldentuin speciaal ontwikkeld voor mensen met een visuele beperking (sinds oktober 2018) en ligt nabij het prachtige historische centrum van Delft en de campus van de Technische Universiteit Delft. Hier kan men kunst ervaren met de verschillende zintuigen en een visuele beperking hoeft geen belemmering te zijn om hiervan optimaal te kunnen genieten.

Meerdere sculpturen zijn een co-creatie die samen met de TU Delft is gerealiseerd voor de technische ondersteuning van verschillende facetten van het project. Een uniek voorbeeld is de ontwikkeling van innovatief ‘bio-beton’: een speciaal type beton waarop mossen groeien en waarde toevoegen aan het materiaal en de beleving van de zintuigen.

Back To Top