Waarom een ontmoetingsruimte? We willen een ruimte creëren voor een inclusieve samenleving. Met de Oculus…
Presentatie Eye Oculus
Bij Land Art Delft heeft 26 maart de publieke presentatie plaatsgevonden van Eye Oculus: het ontwerpen van “State of the Art” producten voor mensen met een visuele beperking. Eye Oculus is een interdisciplinair vak voor honours studenten van de TU Delft.
In Eye.Oculus ontwerpen de studenten in teamverband een nieuw product op basis van interviews met mensen met een visuele beperking.
Begin november bezochten deze zeer gemotiveerde studenten het “MuZIEum” in Nijmegen en de Beeldengalerij Het DEPOT in Wageningen. Daar hebben zij zowel blinden als slechtzienden geïnterviewd en zich mede laten inspireren door een donkerbeleving en tastbare kunst en materiaal.
Ieder team definieerde een eigen probleemstelling en ontwikkelde vervolgens een eigen prototype. Met als uitgangspunt een gebruikersvriendelijk met lage productiekosten: voor ieder betaalbaar en toegankelijk.
Verdeeld over 4 teams inspireerden de bachelor studenten elkaar vanuit hun verschillende studierichtingen: Werktuigbouwkunde, Klinische Technologie, Industrieel Ontwerpen, Technische Natuurkunde, Bouwkunde, Lucht- en Ruimtevaarttechniek en Robotica.
Eind maart verrasten de gepassioneerde teams het publiek tijdens een interactieve presentatie met hun innovaties: Een 3 D geprinte bril met camera/audio én gezichtsherkenning; een belevings pad met innovatieve materialen; een navigerende haptische enkelband; een compact kleding herkenning 3 D print label.
De HORTUS OCULUS fungeerde als eerste testlocatie.
De Eye.Oculus ontwerpen werden tevens gepresenteerd tijdens het TEDx Delft event in juni 2019 in de Aula van de TU Delft.
*Eye.Oculus is onderdeel van het interdisciplinair programma van het Honours Programme van de TU Delft.
In het honours programme Delft volgen getalenteerde studenten van verschillende studie richtingen naast hun reguliere studie een extra studieprogramma. De focus van het honours programme is gericht op verbreding van de kennis van de student: de (toekomstige) ingenieur die ontwerpt, realiseert en implementeert in de inclusieve samenleving.